Dette drikker du til suppe

Gjør ekstra krus på suppemiddagen og velg et av de 39 anbefalte drikkefølgene.
Redaksjonen
13 Januar 2010 - 18:05

Suppe er generelt vanskelig å finne optimalt drikkefølge til all den tid suppen helst skal være varm og de fleste drikkene er ganske kjølige. Dessuten er konsistensen ofte tynn, og mange supper er også relativt mager kost, i den forstand at det ikke er nødvendig med verken syre, tanniner eller alkohol for å rense opp.
 
Men det er fullt mulig å finne et godt drikkefølge til suppe, spesielt siden suppe er slik et vidt fenomen, alt fra tradisjonell husmannskost til de sterkt krydrete asiatiske utgavene.
Her er derfor et utvalg drikkevarer i ulike kategorier som har det til felles at de fungerer til suppe, i en eller annen form:
 
Øl til suppe
Ølet er best til grønnsakssupper, kjøttsupper og norske fiskesupper samt også mer eksotiske typer som japansk miso.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="suppeol"> Se alle anbefalte øl til suppe
 
Musserende vin til suppe
De musserende vinene er utmerket til klare supper, til skalldyrsupper og til miso.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="suppemusserende"> Se alle anbefalte musserende viner til suppe
 
Hvitvin til suppe
Hvitvinene dekker alt fra fisk- og skalldyrsupper til mer krydrete asiatiske typer.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="suppehvitvin"> Se alle anbefalte hvitviner til suppe
 
Rødvin til suppe
De røde vinene passer best til tykke grønnsakssupper og kjøttsupper.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="supperodvin"> Se alle anbefalte rødviner til suppe
Hetvin til suppe
Hetvinene og de oksidative vinene er perfekte til supper med speket kjøtt, consomméer og veldig konsentrerte typer som oksehalesuppe.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="suppehetvin"> Se alle anbefalte hetviner til suppe
 
Brennevin til suppe
Brennevinet fungerer godt til alt fra fisk- og skalldyrsupper til kraftige tradisjonskjøttsupper.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="suppebrennevin"> Se alt anbefalt brennevin til suppe
Øl til suppe:
 
Musserende til suppe:
 
Hvitvin til suppe:
 
Rødvin til suppe:
 
Hetvin til suppe:
 
Brennevin til suppe:
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing
Dagens rett

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing

Denne oppskriften på jianbing er veldig enkel og er bare med grønnsaker. Disse pannekakene kan derfor med fordel serveres til suppe.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren
Dagens rett

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren

En virkelig smakfull og delikat suppe er midtpunktet på middagsbordet i dag. Med eller uten spekeskinke som tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her