Silda i seg selv er ikke den verste utfordringen, men det er alt det vi gjør med den som skaper problemer. Som at vi speker den og deretter marinerer den i eddik- og sukkerlake, gjerne med masse krydder.
Fylde og litt sødme
Sild er dessuten en fet fisk, og særlig er silda som spekes god og fet. Det gjør at vi må tenke i retning noe som kan rense opp samtidig som drikkefølget må ha god fylde og gjerne litt sødme.
Prøv noen av disse sildeoppskriftene
Det enkleste er å velge et relativt lyst, men fyldig og fruktig øl – altså ikke et juleøl med for mye maltsødme og krydder, selv om det er det som er i sesong. Det gjør det også enklere å velge akevitt til, for silda trives best med en akevitt med lite fatpreg.
Vin er heller ikke noe problem, så lenge du passer på at den har tilstrekkelig sødme og kropp til å møte alle de vanskelige smakene. Naturvin er spennende følge til sild.
På de neste sidene finner du forslag til vin med og uten bobler, øl og akevitt til silebordet