Om du ikke hadde lyst på småkaker, er det forståelig, for det kan lett bli for mye. Så selv om det er januar, trenger vi kosen, kanskje mer enn på lenge. Eneste faren er at boksen blir tom fort, så gode er disse sprø og litt seige kakene. Som kan fylles med det du måtte ha til overs av tørket frukt og nøtter etter jula.
Ukens kake
Foto: (Dansukker.no)
Det er nå du trenger småkaker i huset
Med en boks med disse på lur, har du alltid noe lite, men godt å servere til teen eller kaffen.
Aase E. Jacobsen
18 Januar 2024 - 07:00
Sirupskaker med tørkede bær, sjokolade og nøtter
Fremgangsmåte
- Bland mel, sesamfrø, vaniljesukker og smør til smuler.
- Tilsett sirup, og bland sammen til en ball.
- Tilsett sjokolade og bær, og kna dem inn i deigen. Form deigen til en rull.
- Rull deigen i plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet i 1 time.
- Sett ovnen på 175 °C, og skjær skiver på ca. 1 cm av deigrullen.
- Legg skivene på plate, og stek i rundt 10 minutter.
- Avkjøles på brettet
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå