Dagens rett
Det er ikke mye som skal til for å by på en festmiddag

Det er ikke mye som skal til for å by på en festmiddag

Bare følg denne oppskriften og du lever opp til (nesten) alle nyttårsfortsettene samtidig som du ikke gir avkall på den gode smaken.
Redaksjonen
09 Januar 2015 - 02:05

Det er godt å kunne slappe av og begynne helgen med et stressfritt måltid, slik som denne oppskriften. Svinefilet er både smaksrik, saftig, mager, proteinrik, rimelig, lett tilgjengelig og lettlaget. Hva mer trenger du?

Vi har enda flere lekre oppskrifter med svinefilet

Her kan du registrere deg for å få dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Helstekt svinefilet med fruktig tilbehør og appelsinsaus

Helstekt svinefilet med fruktig tilbehør og appelsinsaus

Fremgangsmåte

  1. Gni filetene inn med salt og pepper samt spisskummen, brun dem raskt på alle sider i stekepanna.
  2. Legg dem over i ildfast form. Sett steketermometer inn i den tykkeste delen.
  3. Etterstek filetene i ovn på 175 grader til steketermometeret viser 60 grader, da er de rosa.
  4. Det tar 10-12 minutter avhengig av tykkelsen på fileten.
  5. La filetene hvile i minst 15 minutter før de skjæres i skiver.

Appelsinsaus med småløk:

  1. Skrell småløken og ha dem i en kjele sammen med appelsinjuice, sukker og eddik.
  2. Kok opp og la det fosskoke til sausen får sirupskonsistens.
  3. Ta løkene opp av sausen.
  4. Rør inn smøret i sausen

Server svinefileten med de appelsinkokte småløkene og sausen ved siden av. Stekte potetbåter og hurtigstekt frukt som valnøtter, halve druer, appelsin, ananas, og eple smaker godt til denne retten.

Lag noen av disse lekre rettene med svinefilet

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her