Her spares det ikke på noe. Men det er slett ingen eklsklusive råvarer, bare mye godt i denne oppskriften, som faktisk er veldig lett å lage. Den tar litt mer tid enn det du vanligvis har på en hverdag. Derfor er den perfekt på en søndag. Og så er det en type oppskrift som er lett å doble og tredoble om du skulle få storinnrykk.
Dagens rett
Denne søndagsmiddagen er slik Hellstrøm liker den
Han spiser kanskje ikke kålrulletter på søndag, men like fullt har denne oppskriften signert Eyvind Hellstrøm litt fest over seg.
Redaksjonen
24 Januar 2015 - 01:20
Hellstrøms kålruletter
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200°C.
- Ta forsiktig av bladene på savoykålen, skjær av stilken. Kok opp saltet vann i en stor kjele og kok kålbladene i 5–6 minutter. Avkjøl kålbladene i kaldt vann. Tørk kålbladene når de er avkjølt.
- Varm smør i en stekepanne på middels varme. Tilsett hakket løk og hakket hvitløk. La det surre til den er blank og myk, cirka 3–4 minutter. Avkjøl.
- Pisk egg i en bolle, tilsett den avkjølte løken, kjøttdeig, fløte, brødkrumme, rosmarin, karve og salt. Bland godt.
- Rull 8 kjøttboller av deigen og pakk dem inn i den kokte kålen. Legg skjøten ned på en tallerken. Sett kaldt mens du forbereder sausen og tilbehøret.
- Varm rapsolje i en stekepanne på middels sterk varme. Tilsett stjerneløk, gulrot, selleri, løk og hvitløk og litt salt. Fres grønnsakene i cirka 3 minutter til de har fått litt farge.
- Tilsett tomatpuré og stek videre i 2 minutter. Tilsett rødvin og la det koke inn til pannen nesten er tørr.
- Tilsett kyllingkraft og kok opp. Sil kraften fra grønnsakene, ta vare på grønnsakene.
- La kraften koke videre og tilsett laurbærblad, karve og timian. Sett ned varmen og la det småkoke i cirka 45 minutter, helt til sausen tykner. Smak til med salt.
- Smør en ildfast form med litt mykt smør. Legg de innpakkede kålrulettene utover i formen, legg grønnsakene rundt. Hell over sausen.
- Dekk med aluminiumsfolie og sett formen inn i ovnen på 200 grader i 20 minutter.
- Ta av aluminiumsfolien og stek videre i 25 minutter, øs saus over kålrulettene underveis, med en skje.
Server kålruletter rett fra formen med hjemmelaget potetmos.
Se våre andre oppskrifter på kålruletter
Her finner du over 30 oppskrifter laget av Eyvind Hellstrøm
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Oppskriften er hentet fra Bare Mat, finalist i Beste Norske Kokebok 2013, signert Eyvind Hellstrøm .
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå