Kakebunn:
Miks smør og sukker til en luftig masse.
Sikt mel, bakepulver, vaniljesukker og natron i en bolle.
Ha i eggene i smør og sukkermiksen.
Ha så i melblandingen. Ha til slutt i ⅔ av de hakkede valnøttene.
Fordel deigen i 3 former a 18-20 cm. For helt like bunner vei opp røren i hver form. Om du ikke har 3 former så stek bunnene i 3 omganger.
Stekes på 170 grader i 20-30 minutter.
Krem:
Bland mel og melk i en bolle til det er klumpfritt.
Kok dette opp til en tykk pudding og avkjøl det i en bolle med plastfolie over. Miks med stavmikser før du setter det kaldt.
La puddingen bli helt kald før du bruker den.
Om det er klumper i puddingen, bruk stavmikseren igjen for å få disse bort.
Pisk smør og melis hvitt og ha i melpuddingen.
Pisk kremen i 1-2 minutter.
NB: Pisk kun til kremen er godt blandet slik at den ikke skiller seg.
Når kremen er ferdig, blandes salt karamell i. Ha i karamell etter ønske. Jo mer karamell, jo sterkere smak.
Salt karamell:
Smelt sukker i en tykkbunnet kjele. Ikke rør for mye i det, da kommer det luft inn og temperaturen går ikke fort nok opp.
Ikke la sukkeret bli for mørkt for da blir karamellen bitter.
Ha i glukose og rør rundt.
Dypp kjelen i kaldt vannbad slik at temperaturen går hurtig ned. Sett kjelen tilbake på platen på middels varme og tilsett fløte og vaniljestang.
Når alt er godt blandet tar du kjelen av platen.
La alt avkjøle seg og ha deretter i smør og havsaltet.
Bruk en stavmikser for perfekt resultat og konsistens på slutten.
Sette sammen kaken:
Pensle salt karamell på hver kakebunn. Ha siste rest av de hakkede valnøttene på før du legger krem inni to lag. Stable alle tre lagene oppå hverandre. Det siste laget har også salt karamell oppå.
Ha krem oppå kaken og rundt. Jeg brukte cirka halvparten av kremen til dette.
Den andre halvparten has i en sprøytepose. Nå skal mønsteret på siden lages.
Bruk en rund tipp og sprøyt så ut 6 perler vertikalt nedover kaken.
Bruk en spatel eller teskje til å dra perlene mot høyre.
Når du har gjort dette, sprøyter du ut en ny vertikal linje til høyre for den første rekken.
Følg samme prosedyre helt rundt kaken.
Til slutt bytter du sprøytetipp med en bladtipp og sprøyter blomster oppå kaken og avslutter det hele med en perle/tupp i midten av blomsten.
Tips 1: For å lage mønsteret på kaken trenger du runde tipper/tyller og bladtipper/tyller, nr 125 og 126. Du klarer deg ikke uten!
Tips 2: Når du skal blande smaker i kremer, kan det være viktig å ha noenlunde samme temperatur på de forskjellige blandingene. Jo større forskjellen er i temperatur, jo mer forsiktig må du være med å blande dem sammen.