Mulata daiquri er en fyldigere og rikere versjon av min absolutte favoritt for sommersesongen.
Den skal være oppfunnet av Constantino Ribalaigua Vert, den kjente barsjefen ved la Floridita i Havana, men ifølge barboken Bartender’s sixth sense er det bartenderen Jose Maria Vasquez som står bak kreasjonen.
Egentlig med plommelikør
Originalen ble opprinnelig laget med Bacardi Elixir, en likør laget av plommer infusert med rom. Produksjonen av denne likøren stoppet i 1960-årene etter at Bacardi forlot Cuba.
Les historien om da Bacardi forlot Cuba
Men likøren ble relansert i 2011, om enn i utvalgte markeder. I Europa er det bare i Spania at den er å få tak i.
Derfor må vi bruke crème de cacao som i dag har overtatt plassen for den legendariske cubanske likøren i denne drinken.
Her er en norsk vri på samme oppskrift
Foto: Julie H. Amundsen
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender.
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.