Bløtkake er lik fest, men det er ikke alltid du har tid til å legge opp til «den store kaken». Denne superenkle bløtkaken smaker fortreffelig.
Ingen dårlig erstatning
Den gir med de hermetiske aprikosene skikkelige 60-talls følelse, men hermetikk er et fint alternativ når du ikke har ferskvare for hånden. Ofte er aprikossmaken mye bedre enn i de ferske aprikosene vi må ta til takke med her oppe i nord - og i hvert fall på denne tiden av året.
Aprikos passer i mange kake- og dessertoppskrifter - bare se på disse
Kombinasjonen av valnøtter og aprikos er kanskje ikke helt vanlig, men ikke mindre vellykket av den grunn.
Har du problemer med nøtter/mandler, kan du selvsagt velge en vanlig sukkerbrødbunn til denne kaken – men det blir jo ikke helt det samme.
Da er det bedre å finne en «nøtteerstatning». Ifølge Astma- og allergiforbundet er det mange allergikere som tåler pinjekjerner. Gresskarkjerner skal heller ikke være et problem. Kokos er også «innafor» og kan brukes i denne oppskriften i stedet for valnøtter og mandler.
TIPS 1: Baker du bunnen på forhånd er det fort gjort å pynte kaken. TIPS 2: Tåler du ikke nøtter/mandler, kan du bruke pinjekjerner, gresskarkjerner eller kokosmasse (denne behøver ikke males).