Denne dype konsentrasjonen ga pallplass i Bocuse d'Or Europe for Håvard Werkland
Foto: (Berre)

Denne dype konsentrasjonen ga pallplass i Bocuse d'Or Europe for Håvard Werkland

Håvard Werkland var strålende fornøyd med bronse i Bocuse d'Or Europe 2024. Nå starter forberedelsene til verdensfinalen i Lyon.
21 Mars 2024 - 09:36

Da Håvard Werkland ble intervjuet av NRK etter premieutdelingen uttrykte han  ekstra fornøydhet med å komme på pallen i Bocuse d'Or Europe 2024 siden den fant sted på hjemmebane. Det er på Speilsalen, Britannia i I Trondheim at han har sitt daglige virke. Men det på var på byens storstue Trondheim Spektrum at konkurransen fant sted. Håvard var sist ut av de første 10 på tirsdag.

Da hadde han og teamet commis Grunde Gillund og coach Christopher W. Davidsen sendt ut imponerende kreasjoner med kamskjell, tørrfisk, skrei og reinsdyr fra Røros som var konkurransens obligatoriske ingredienser - alt norsk selvsagt.

Håvard Werklands fat Hyllest til den norske kysten: Skrei med syltede rødbeter, jordskokk, økologisk fløte, kamskjell i mykt og sprøtt skall. Foto: Tom Haga

Maten skal ikke bare se fantastisk ut, men den skal smake minst like godt. Håvard ble slått på målstreken av Danmark og Sverige denne gangen. 

Men det er grunn til å vente seg store ting framover fra den 29-årige kokken som var lærling for bare 10 år siden. 

Kamskjell-detalj fra fatretten Hyllest til den norske kysten Foto: Tom Haga

En pallplass i Bocuse d'Or er en seig materie som det tar uendelig med tid og tening for å oppnå. Slik også for Håvard som har bygget seg sakte opp, først ved å være commis for Christopher W. Davidsen da han tok sølv i Bocuse d’Or Europe i 2016, og ikke minst da Christopher tok sølv i verdensfinalen i Lyon i 2017.

Kremet tørrfiskgryte med potet, gressløk er siderett til fatserveringen. Foto: Tom Haga

Håvard prøvde seg på Årets Kokk som er inngangsbilletten til Bocuse-deltakelse, i 2019, og sikret seg denne muligheten i 2023. I mellomtiden har han vært med på å skaffe Speilsalen en Michelin-stjerne, så vi snakker om en veldig sterk kandidat for Norge i Lyon i januar 2025.

Håvard Werklands tallerkenrett Reinsdyr med plomme, svart pepper, spirer, løkblomster, Morkel fylt med reinsdyrtunge, kjørvel, Kremet hvit asparges, syltede neper, hageurter, Braisert reinsdyrskank med Akevitt, potet, kål, tyttebær II Foto: Tom Haga

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her