Da Håvard Werkland ble intervjuet av NRK etter premieutdelingen uttrykte han ekstra fornøydhet med å komme på pallen i Bocuse d'Or Europe 2024 siden den fant sted på hjemmebane. Det er på Speilsalen, Britannia i I Trondheim at han har sitt daglige virke. Men det på var på byens storstue Trondheim Spektrum at konkurransen fant sted. Håvard var sist ut av de første 10 på tirsdag.
Da hadde han og teamet commis Grunde Gillund og coach Christopher W. Davidsen sendt ut imponerende kreasjoner med kamskjell, tørrfisk, skrei og reinsdyr fra Røros som var konkurransens obligatoriske ingredienser - alt norsk selvsagt.
Maten skal ikke bare se fantastisk ut, men den skal smake minst like godt. Håvard ble slått på målstreken av Danmark og Sverige denne gangen.
Men det er grunn til å vente seg store ting framover fra den 29-årige kokken som var lærling for bare 10 år siden.
En pallplass i Bocuse d'Or er en seig materie som det tar uendelig med tid og tening for å oppnå. Slik også for Håvard som har bygget seg sakte opp, først ved å være commis for Christopher W. Davidsen da han tok sølv i Bocuse d’Or Europe i 2016, og ikke minst da Christopher tok sølv i verdensfinalen i Lyon i 2017.
Håvard prøvde seg på Årets Kokk som er inngangsbilletten til Bocuse-deltakelse, i 2019, og sikret seg denne muligheten i 2023. I mellomtiden har han vært med på å skaffe Speilsalen en Michelin-stjerne, så vi snakker om en veldig sterk kandidat for Norge i Lyon i januar 2025.