I mine øyne er en marsipankake en skikkelig festkake. Det blir liksom ikke fest uten en slik kake på kakebordet. Det er også derfor jeg alltid lager en marsipankake på morsdagen. I år er heller ikke noe unntak.
Det flotte med en marsipankake er at du kan variere fyllet i det uendelige. Dermed kan du lage kaken helt etter «mottakerens» smak. Jeg kjenner en mamma som elsker banan og sjokolade. For å blidgjøre henne, er en kake fylt med banankrem og sjokolademousse veien å gå.
En annen mamma jeg vet om digger jordbær og hvit sjokolade, som for øvrig er en killerkombinasjon i en kake.
Min kake skal gis til en herlig mamma som elsker den tradisjonelle marsipankaken med vaniljekrem og valnøtt. Noen kaller også denne kaken for lukket valnøtt.
TIPS: Et marsipanlokk legges perfekt på en kake om det kjevles dobbelt så stort som kakens størrelse. Da unngår du å få folder nede på kanten. Jo mer erfaren baker du er jo mindre lokk kan du kjevle. Se flere kokketips