Den Norske Matfestivalen 2005

Her følger informasjon og utstillerinvitasjon til Den Norske Matfestivalen som går av stabelen i august.
Redaksjonen
28 Februar 2005 - 01:00

Siden starten i 1984, har Matfestivalen i Ålesund vokst seg frem til å bli en av de mest sentrale møte-plassene for alle aktører innenfor landbruk og fiske. Den unike kombinasjonen av fagmesse, fagsemi-narer, NM-konkurranser og folkefest gjør Matfesti-valen til et viktig treffpunkt for bransjen.
 
I år er Matfestivalen samlet på færre og mer konsentrerte arenaer. Fra 24.-26. august, vil det aller meste av folke-fest, messe, NM og fagseminarer foregå i Sunnmørshallen og nabobygget Color Line Stadion. Dette betyr korte avstander for deltagerne og muligheter for å delta på forskjellige aktiviteter. Det lages en stor restaurant i sentrum av Sunnmørshallen, med underholdning og faglig input fra scenen. Utstillere som kan tenke seg å benytte scenen, enten mot bransjen eller publikum, bes ta kontakt med Sunnmørshallen på et tidlig tidspunkt. Etter finalene i NM fredag flyttes folkefesten til Ålesund sentrum, resten av uka.
 
FOLKEFEST:
SUNNMØRSHALLEN 24.-26. AUGUST:
• Salgs- og publikumsmesse med Bondens og Fiskerens marked, småskalagate, nisjeprodukter
• Restaurant med underholdning og taffelmusikk
• Program fra morgen til kveld
 
NM - KONKURRANSER:
SUNNMØRSHALLEN 24.-26. AUGUST:
• NM i Kokkekunst, NM i Kjøttskjæring, NM i sjømat, NM i institusjonskokkfag for lag
 
FAGSEMINARER:
FISKERI 24. og 25. august: Pelagiske dager
Utflagging av sjømatindustri - fra Kina til Norge?
Russland - vårt viktigste marked
Norsk pelagisk fiskerinæring - År 2010
Arr: Nordea Bank, Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL), Eksportutvalget for fisk (EFF) og Norges Sildesalgslag
 
DAGLIGVAREDAGEN 25. august:
Butikk i praksis: Fremtidens butikk - trender og teknologi i dagligvarehandelen.
Av forelesere nevner vi Svein Fanebust, adm.dir. i Coop Norge Arr: DNM/Dagligvaregruppen i samarbeid med «Dagligvarehandelen».
 
STORHUSHOLDNINGSDAGEN 25. august:
"Morgendagens storkjøkkenmarked; Hva gjør vi?"
Smakebiter av innholdet: Outsourcing, hvorfor? Sentralkjøkken, hvorfor?
Sentralkjøkken, hvorfor? Har vi kokker i morgen? Trender!
Arr: RBL M&R i samarbeid med DNM
 
VERDISKAPNINGSSEMINAR for primærprodusenter, 25. august:
"Mat fra den grønne og den blå åkeren"
Arr: Landbruksavdelingen i M&R i samarbeid med DNM
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka
Dagens rett

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka

Varm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her