Fermentering av fisk er en eldgammel tradisjon, som i Italia går minst tilbake til romertiden. Garum som den het, er modell for en rekke av dagens ansjossauser, som den italienske colatura di alici. Fra Sørøst-Asia kommer fiskesausen som mange har på kjøkkenet. Og norske BCulture lager garum av blant annet sjøkreps-avfall fra stjernerestauranten Kontrast. Med en flaske garum på kjøkkenet er du sikret at pastamåltidet blir en opplevelse selv uten særlig mye annet enn god pasta.
Dagens rett
Foto: (Gaetano Massa)
Den finnes vel knapt noen enklere pastarett enn denne
Spesielt siden den er så smaksintens. Det skyldes den italienske ansjossausen, colatura di alici. Får du ikke tak i den, har vi er alternativ.
Aase E. Jacobsen
25 September 2024 - 00:00
Spagetti med ansjossaus
Fremgangsmåte
- Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
- Vend den inn i en blanding av extra virgin olivenolje, ansjossaus, bladpersille og chili.
- Smakt evt til med salt.
Tips: Om du ikke får tak i ansjossaus, kan du bruke thai-fiskesaus.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå