Del 3: Vann med kullsyre og smak

Blant de smakstilsatte typene er det enda større variasjon i smaken enn blant variantene uten kullsyre. Og her er det lengre mellom de gode vannene. Faktisk er det bare Bon Aqua Lime, Farris Bris Lemon/Lemongrass og Trio Frisk Sitron som får virkelig godk
Redaksjonen
20 November 2006 - 10:03

Vann med kullsyre og smak

+
87 p
Bon Aqua Lime
Coca Cola Company, Norge
Duft: Fin limeduft.
Smak: Følger duften, fine bobler og balansert saltpreg, lesker godt, sitter ganske lenge.
Vurdering: Et veldig godt boblevann med sitrus som er topp som tørsteslukker samt til mat - særlig lunsj og picnic.

85 p
Farris Bris Lemon/Lemongrass
Ringnes, Norge
Duft: Litt syntetisk sitrusduft.
Smak: Gode bobler, fint saltpreg, god finish.
Vurdering: Et balansert smakssatt boblevann som passer til både tørsteslukker og enklere mat som salater og sandwich.

84 p
Trio Frisk Sitron
Trio, Norge
Duft: Litt syntetisk sitrusduft.
Smak: En god del bobler men de er bløte og behagelige, holder seg ikke så lenge, litt anonym finish.
Vurdering: For den som ikke liker mye kullsyre - eller smak.

÷
82 p
Glitre Fersken
Aass Bryggeri, Norge
Duft: Spesiell urtepreget fruktduft.
Smak: Friske gode bobler, dempet fruktpreg, sitter godt med fin friskhet i finishen.
Vurdering: For den som egentlig ikke liker smakstilsatt boblevann. Godt tørsteslukker.

÷
80 p
Olden Boble Eple
Hansa Borg Bryggerier, Norge
Duft: Søtlig fruktduft.
Smak: Gode bobler som nesten klarer å balansere fruktsødmen som sitter lenge.
Vurdering: Må serveres iskaldt.

÷
80 p
Olden Boble Sitron Lime
Hansa Borg Bryggerier, Norge
Duft: Frisk sitrusduft.
Smak: Litt emment anslag, fine bobler, lett mineralsk preg, sitter ganske bra.
Vurdering: En ganske god tørsteslukker servert godt avkjølt.

÷
80 p
Olden Boble Solbær
Hansa Borg Bryggerier, Norge
60 cl flaske
Duft: Solbærduft.
Smak: Bærsyrlig anslag, noe sødme i midten, bløte fine bobler men klarer ikke å gi nok friskhet og blir litt fort borte, pluss for rent bærpreg.
Vurdering: For den som er veldig glad i solbærsmaken.

+
79 p
Farris Lime
Ringnes, Norge
Duft: Litt syntetisk fruktduft.
Smak: Følger duften et stykke uti, litt harde bobler, noe saltpreg i finishen.
Vurdering: Bør serveres godt avkjølt, best uten mat.

+
78 p
Glitre Gul
Aass Bryggeri, Norge
Duft: Sitrus og lime samt litt salt i duften.
Smak: Markante men gode bobler, dempet sitruspreg, sitter noe.
Vurdering: Hadde vært bedre uten smak.

76 p
Trio Frisk Tranebær
Trio, Norge
Duft: Druelignende duft.
Smak: Gode myke bobler, dempet fruktsmak, sitter litt.
Vurdering: Litt intetsigende.

76 p
Farris Bris Melon/Sitron
Ringnes, Norge
Duft: Syntetisk sitrusduft med innslag av pære.
Smak: Følger duften, fine bobler, men veldig emmen ettersmak.
Vurdering: For brusavvenning.

÷
73 p
Farris Pluss Skogsbær Melon + Urter
Ringnes, Norge
Duft: Frisk duft av røde bær, særlig bringebær.
Smak: Litt klissete saftaktig anslag, gode bobler men litt vel klissete finish.
Vurdering: Bruserstatning.

÷
70 p
Bon Aqua Arctic Cranberry
Coca Cola Company, Norge
Duft: Litt spesiell bærduft.
Smak: Fruktsødme i anslaget, lite bobler, flat og litt emmen.
Vurdering: Ganske ufriskt.

÷
70 p
Farris Sitron
Ringnes, Norge
Duft: Udefinerbar syrlig fruktduft.
Smak: Skarpe bobler, en del saltpreg, slapp finish.
Vurdering: Ikke veldig tiltalende. Må serveres iskaldt.

÷
70 p
Farris Pluss Pære + Sitronmelisse
Ringnes, Norge
Duft: Syntetisk fruktduft.
Smak: Følger duften, gode bobler, men sødmen gir en nesten kvalmende følelse.
Vurdering: For den som må ha sødme i vannet. Husk på servere iskaldt.

+
68 p
Farris Bris Mango/Papaya
Ringnes, Norge
Duft: Søt fruktduft.
Smak: Emment anslag, salte bobler, syntetisk tvers gjennom.
Vurdering: Da er kanskje brus bedre?

+
68 p
Glitre Mint/Lime
Aass Bryggeri, Norge
Duft: Syntetisk duft med innslag av tannkrem.
Smak: Følger duften, gode bobler, men tannkremsfølelsen tar overhånd.
Vurdering: For den som vil forlenge følelsen av nypussete tenner.

66 p
Bon Aqua Arctic Raspberry
Coca Cola Company, Norge
Duft: Stor duft av skogsbær.
Smak: Følger duften, veldig mye bobler, men klarer ikke å gi noen form for friskhet, emmen finish.
Vurdering: Ikke vellykket.

64 p
Olden Boble Pære
Hansa Borg Bryggerier, Norge
Duft: Ubestemmelig syntetisk påtrengende duft.
Smak: Følger duften, ok bobler, litt saltpreg men fruktsødmen dominerer for mye.
Vurdering: Dette bør tilbake til laboratoriet.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka
Dagens rett

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka

Varm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her