- Asparges
Brekk endestykkene av de grønne aspargesene, de vil knekke på et naturlig sted og vil derfor få litt forskjellig lengde.
- Kutt endene av de hvite aspargesene og skrell de fra bunn til topp. Ta gjerne vare på avfallet, for det blir god base til grønnsakskraft om du skal lage suppe senere.
- Kok grønn og hvit asparges hver for seg i godt saltet vann med litt sukker til de begynner å bli møre.
- Koketid grønn asparges: ca. 1-2 minutter avhengig av tykkelse.
- Koketid hvit asparges: ca. 5 minutter avhengig av tykkelse
- Hollandaise
Smelt smøret forsiktig slik at det skiller seg. Hell av det klare fettet og hold det varmt ved ca 60 grader.
- Sett en glass- eller stålbolle over en kjele med kokende vann. Ha i eggeplommene sammen med vann og sitronsaft.
- Pisk som en gal til det blir et fint skum som skal varmes opp til temperaturen når ca 70 grader, da ser du at skummet begynner å stivne. Ta bollen vekk fra varmen og sett den i kaldt vann i 10 sekunder for å stoppe oppvarmingsprosessen.
- Spe med det varme smøret i en tynn stråle mens du pisker det godt sammen. Det er viktig å begynne med noen dråper som du får pisket godt inn og så øke strålen med smør etter hvert. Når alt smøret er pisket inn har du en tykk varm majoneslignende saus. Smak til med salt og pepper
Tips
Hvis du ønsker en mer mettende rett kan du servere den sammen med god spekeskinke, poteter og/eller posjert egg
La deg friste til å prøve en ny oppskrift med asparges
Dette er forskjellen på hvite og grønne asparges
Her finner du alle aspargesoppskriftene
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev