Mens vårsild fanges på våren, er det den litt mindre nordsjøsilda som gjelder om sommeren. Begge er like godt til steking siden den ikke er like feit som høstsild - og produserer ikke den samme intense odøren av stekt sild. Med norske nypoteter til, er sommersmaken komplett. Men husk å beholde det tynne potetskallet på. Noe annet er helligbrøde.
Dagens rett
Stekt vårsild og lun nypotetsalat
Nystekt sild med nypotetsalat - det er sommermat det
Den delikate smaken av vårsild kombinert med søte nypoteter i en syrlig lun dressing, er for mange den virkelige smaken av sommer.
Aase E. Jacobsen
09 August 2021 - 23:00
Stekt vårsild og lun nypotetsalat
Fremgangsmåte
- Legg sildefiletene på kjøkkenbenken slik at de nærmer seg romtemperatur.
- I mellomtiden koker du potetene med skallet på.
- Skyll og tørk rucculaen.
- Skrell og kutt løken i små terninger. Kok opp kraft og løk. Ta av varmen.
- Rør inn eddik, sennep, gressløk og smak til med salt og pepper. Pisk inn 0,8 dl olje.
- Når potetene er kokt, skrell dem og skjær i skiver.
- Bland inn rucculaen som du kan dele i mindre bilder. Hell over den lune dressingen og bland godt. Smak til med mer salt, pepper, eddik og olje.
- Bland mel, salt og pepper på en liten tallerken. Dypp filetene i dette (men knips av overflødig mel) før du steker dem i litt smør i pannen på et par minutter begge sider.
Server sildefiletene med den lune potetsalaten.
Les den fantastiske historia om silda
På jakt etter en annen oppskrift med sild så ligger det veldig mange flere her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 329.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 259.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå