- Legg sildefiletene på kjøkkenbenken slik at de nærmer seg romtemperatur.
- I mellomtiden koker du potetene med skallet på.
- Skyll og tørk rucculaen.
- Skrell og kutt løken i små terninger. Kok opp kraft og løk. Ta av varmen.
- Rør inn eddik, sennep, gressløk og smak til med salt og pepper. Pisk inn 0,8 dl olje.
- Når potetene er kokt, skrell dem og skjær i skiver.
- Bland inn rucculaen som du kan dele i mindre bilder. Hell over den lune dressingen og bland godt. Smak til med mer salt, pepper, eddik og olje.
- Bland mel, salt og pepper på en liten tallerken. Dypp filetene i dette (men knips av overflødig mel) før du steker dem i litt smør i pannen på et par minutter begge sider.
Server sildefiletene med den lune potetsalaten.
Les den fantastiske historia om silda
På jakt etter en annen oppskrift med sild så ligger det veldig mange flere her