Den mørkegrønne squashen med det hvite kjøttet, er en velvillig ingrediens som nå er i sesong fra norske åkrer. Den gule typen er ikke like vanlig, men er ofte fin å bruke i retter hvor du vil ha mer farge. Smaksmessig er det liten forskjell selv om jeg noen ganger opplever at den gule smaker litt søtere.
Dagens rett
Squash i skiver calabacitas

Foto: (OksanaKiian)
Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken
Squashen er ekstra fin å bruke nå som hovedingrediens i en rett som denne. Da trenger du ikke så veldig mye mer enn godt brød.
Aase E. Jacobsen
13 Oktober 2021 - 23:00
Squash i skiver calabacitas

Fremgangsmåte
- Varm oljen i en kjele og ha i alle ingrediensene bortsett fra saltet og korianderkvistene.
- Kok opp, sett på lokk og la koke på svak varme i 30 minutter, eller til squasen er mør. Sjekk av og til at det ikke tørker ut, tilsett i så fall litt tomatsaft, kraft eller vann.
- Smak til med salt og server på meksikansk vis som en egen rett, eller sammen med all slags kjøtt eller kylling.
- Pynt med friske korianderstilker.
Se våre andre retter med squash
Her er flere retter med meksikanske oppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå