- Kutt kjøttet i terninger på 4 x 4 cm. Skrell og kutt løken i båter.
- Brun kjøttet i olje i en pannen og legg det så over i en kasserolle.
- Brun løken i samme panne og ha den over i kasserollen sammen med kjøttet.
- Tilsett smør og mel i pannen og lagen brun jevning.
- Tilsett kraft og kok sausen godt ut. Hell den over kjøttet og løken.
- Tilsett laurbærblad og kok alt ca 1 time til kjøttet er mørt.
- Smak til med salt og pepper og server med kokte poteter.
Tips:
Har du ikke har mulighet til å koke kraft selv, kan du kjøpe den ferdig
Tips:
Hvis du vil ha mer smak av grønnsaker kan du tilsette 2 gulrøtter i skiver når det gjenstår 20 minutter.
Kjøttkraften:
- Del beina i grove biter og ta ut ev. marg. Brun beina i en vid kasserolle til de er godt brune.
- Grovkutt grønnsakene unntatt purreløken og ha de i kasserollen.
- Del purreløken på langs og legg inn urtene og laurbærbladene.Surr den sammen med en tråd og legg den så i kasserollen.
- Fyll på kaldt vann til det dekker beina, kok opp og skum av. Senk temperaturen og la kraften trekke i 6-8 timer.
- Sil av og kok inn kraften til ca halvparten gjenstår.
- Koketid vilt og lam 5 timer, koketid kalv 6-8 timer.
Lag Hellstrøms favorittkjøttgryte, en av våre mest populære oppskrifter
Se våre andre oppskrifter på kjøttgryter
Her finner du mange deilige gryteretter
Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her
Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?
Kanskje en fiskegryte frister deg mer?
Hva med en gryterett med bare grønnsaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev