Alle elsker pannekaker, pølser, jordbær og iskrem. Det er faktisk alt du trenger for en treretters festmeny. Så har du glemt å handle inn til morgendagens fest, har du ganske sikkert disse ingrediensene i huset eller i nærmeste nærbutikk eller kiosk.
Slik lager du en festmeny i siste liten
Blinis med fenalår, rogn og reker som tapas
Fremgangsmåte
- Rør gjæren ut i lunken melk, ca. 37 grader, og tilsett hvetemel. Rør godt. Skill egget, ha eggeplommen og salt i deigen og rør godt.
- La deigen stå til heving i 3-4 timer. Nå skal deigen ha en tyktflytende konsistens. Hvis den er for tykk, kan du tilsette litt melk.
- Pisk eggehvite og krem stivt hver for seg. Vend begge deler forsiktig inn i deigen.
- Stek runde små pannekaker av røren, 7-8 cm i diameter og omtrent 1 cm tykke, på medium til sterk varme.
- Legg blinisene utover et fat eller på tallerkener, og smør en liten teskje rømme på hver.
- Lag tre varianter; en med fenalår, en med rogn og finhakket rødløk og en med reker.
- Pynt eventuelt med friske urter og sitron.
Flere deilige retter med blinis du på prøve
Tapas er en god løsning for festbordet
Slik skjærer du fenalåret
Klassiske retter til tapas finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
Ventepølser til grillfesten
Fremgangsmåte
- Bland øl (eller eplejuice hvis det er barn til stede), løk, epleskiver, laurbærblad, hel sort pepper og korianderfrø i en aluform som du setter på grillen.
- Legg pølsene oppi.
- Her kan de ligge mens du gjør resten av forberedelsene til den store grillfesten.
Server ventepølsene med gode diper som hjemmelaget ketchup med Hellstrøms oppskrift, chutney og Lettlaget potetsalat.
Viktig: Når du skal grille ventepølser, så er det viktig at du er forsiktig med varmen. Sprukne brente pølser vil vi ikke ha. Ved å la pølsene ligge og kose seg i en alu-form, holder de seg varme. Dermed trenger du bare grille dem på direkte varme like før servering.
Mange deilige pølseretter finner du her
Gode råd og tips om grilling finner du her
Her finner du veldig mange deilige grillretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Arme riddere med jordbær og iskrem
Fremgangsmåte
- Pisk egg, melk, sukker, vaniljesukker og sitronskall.
- Varm en panne til middels varme. Ha oppi litt smør av gangen. Dypp loffskivene i eggeblandingen og stek pent brune på begge sider.
- Legg over på et serveringsfat. Hold dem lune. Del jordbærene i skiver eller mos dem om de er veldig modne.
- Dryss over litt melis og bland godt.
Server ridderne med jordbær og iskrem eller pisket fløte.
Tips:
Pynt med sitronmelisse eller mynte.
Flere oppskrifter på Arme riddere
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 185.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
85 POENG