Har du sikret deg et elgslakt, har du garantert fått deler av det som kvernet kjøtt eller at det egner seg best til kverning. Er du ikke så heldig, er trøsten at elgkjøttdeig innimellom er tilgjengelig i kjøttdisken, fersk eller fryst. Denne burgeren blir også veldig god med malt storfekjøtt.
Prøv våre andre gode oppskrifter med elg og annet vilt
Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Elgburger med grønnsaker og tyttebær
Fremgangsmåte
Form til store burgere. Stek dem i smør i teflonpanne i ca 4 min på hver side.
La de steke videre i en ildfast form i stekovnen i 10 min.
Stek de så på høy varme i litt nøytral olje i panne i 4 min.
Skjær 4 grove brødblingser. Legg den ene under burgeren og den andre på toppen av burgeren.
Tips: Viltkjøtt er veldig magert, og det kan derfor være lurt å spe ut det kvernete viltkjøttet med halvparten mengde kjøttdeig av svin.
Her finner du mange oppskrifter med elg
Her finner du deilige retter med vilt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Potet- og sellerimos
Fremgangsmåte
- Skrell poteter og sellerirot, skjær dem i små terninger og legg dem over i en kjele med kokende vann uten salt.
- Kok i ca. 10 minutter eller til sellerien er mør. Sil fra vannet på poteter og selleri.
- Tilsett halvparten av melken og mos poteter og selleri sammen. Spe med melk til passe tykkelse.
- Smak til med smør, salt og kvernet pepper.
Tips: For ekstra smak på mosen kan du surre 2 knuste fedd hvitløk og 1 dl finhakkede urter i litt olje i en panne over middels varme til hvitløken er myk men ikke har tatt farge, og vende det inn i mosen.
Se alt det gode du kan bruke poteter til