Kylling som godgjør seg med løk, sitron og kikerter smaker fortreffelig etter en lang dag på stranden eller jobben. Maten lager selg selv, og belønningen er en virkelig smaksrik rett.
Sitronkylling med kikerter som i Marokko
Sku ikke hunden på hårene, denne marokkanske kyllingretten er mye friskere enn den ser ut
Sitronkylling med kikerter som i Marokko
Fremgangsmåte
Legg kikertene i bløt natten over.
Finhakk løk. Varm oljen i en gryte og stek løken gyllen. Dryss over gurkemeie. Rør godt. Del oppkyllingen i mindre biter. Tørk av kyllingstykkene, og brun dem på begge sider. Ha i vann til det dekker kyllingen.
Tilsett kikerter, sitronsaft, presset hvitløk, salt og pepper. La det hele koke opp og siden småkoke under lokk ca 1 time til kyllingen er ferdig og kikertene møre.
Serveres med brød, couscous eller ris.
Tips:
Hvis du bruker ferdig kokte kikerter, tilsetter du dem når kyllingen har godgjort seg i 30 minutter.
Se våre andre oppskrifter inspirert av landet nord i Afrika
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG