Lise Finckenhagen er en av landets mest populære kokker, ikke bare på grunn av sin tv-karriere, men først og fremst på grunn av sin uimotståelige sjarme, raushet, lekenhet, matglede og løsslupne kreativitet.
Den slipper hun også løs i sin versjon av julemenyen.
Det er så vellykket at Lises jul kvalifiserer til å nomineres som en av fem finalister til Beste norske kokebok 2016.
«Kokke-Lise gir seg i kast med en av de mest krevende sjangere å fornye: Kokebøker med julens mer eller mindre tradisjonelle mat. Hun overbeviser med en rekke nye og inspirerende oppskrifter (eksotisk pinnekjøtt, lutefisk med spansk pølse og en spennende rakefiskanretning), alt fargerikt og fristende presentert i et tradisjonelt, men håndverksmessig godt gjennomført design. Og det beste av alt: Det aller meste her kan tilberedes og spises året rundt!»
Årets kokebokjury:
- Kjartan Skjelde, kokk, dommer i MasterChef og fjorårsfinalist
- Stein Øvre, designer i Creuna
- Per A. Borglund, matbladredaktør og innehaver av Norges største kokeboksamling
- Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif
- Camilla Tvedt, kategorisjef, Norli Bokhandel
- Janneken Øverland, tidligere forlagsredaktør i Gyldendal og De Norske Bokklubbene
- Knut Stene-Johansen, professor i litteratur og matskribent
Det er niende gang denne kåringen finner sted. I år som før er den i regi av Apéritif i samarbeid med Norli.
Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.