Dagens rett

Poke som på Hawaii

Poké smaker ekstra sommerlig og godt

Poké smaker ekstra sommerlig og godt

Denne retten har ingenting med japansk mangakultur som Pokemon å gjøre, derimot er den Hawaiis populære vri på råmarinert sjømat.
26 Juni 2023 - 23:07

Akkurat som med ceviche finnes poke i et utall varianter. Alt er i prinsippet lov, så lenge sjømaten er fersk og de andre ingrediensene en rene og gode. For i en slik rett vil mangler skinne gjennom. 

Trøsten er at den er superrask å lage. Derfor er den et funn om du skulle få uventet besøk en kveld. Og om du mot formodning ikke spiser opp alt, smaker den faktisk godt dagen etter.  

Prøv for all del å lage din egen chili garlic sauce - oppskriften får du her - da har du alltid for hånden det som setter den lille ekstra spissen på denne retten. 

Poke passer dessuten perfekt på en sommerlig fest eller i piknikkurven så lenge den holdes kjølig.

Liker du ikke tanken på rå sjømat, kan du fint lage denne retten med kokte reker, taske- eller kongekrabbe. Siden fersk laks er så dyr for tiden, kan du med fordel bruke fryst laks, spesielt siden fisk som skal spises rå må fryses først. 

Se våre oppskrifter på ceviche

Poke som på Hawaii

Poke som på Hawaii

Fremgangsmåte

  1. Tørk av fiskestykket med kjøkkenpapir.
  2. Kutt i terninger på 2x2 cm.
  3. Ha fisketerningene i en bolle.
  4. Skrell og kutt mangoen i terninger.
  5. Skyll agurken og del opp i like store biter.
  6. Bland med fisken.
  7. Bland resten av ingrediensene i en bolle.
  8. Ha over fisk/mango/agurkblandingen og vend alt godt sammen.

Tips1:
I stedet for mango kan du bruke avocado. Det gir en litt mindre søt smak. Du kan også bruke 50/50 mango/avocado. 

Tips1:
Hvit fisk som kveite, sei og torsk smaker også veldig godt i denne retten. 

Tips3:
For ekstra crunch kan du drysse over knust corn flakes på toppen. Og for ekstra trøkk kan du doble mengden chilisaus som du også kan lage selv

Her finner du flere deilige retter med ceviche

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her