Makrell er for mange selve smaken av sommer, og i hvert fall den fisken som biter mest begjærlig på kroken. Derfor er det lett å bli lei - om hytteferien en lang og det fiskes hyppig. Da har vi det som trengs, enten denne oppskriften eller en av de mange andre i vår rikholdige kokebok.
Dagens rett
Makrellsalat i potetlompe
Bytt ut pølsa med makrell - det blir flere enn lompa glade for
Denne retten er perfekt å lage av rester etter makrellmiddagen. Og ikke minst som en variasjon til sommerlige makrellmåltider.
Aase E. Jacobsen
21 Juli 2020 - 01:00
Makrellsalat i potetlompe
Fremgangsmåte
- Dryss salt og pepper på makrellfilet, og stek i olje til de er gjennomstekte, ca. 2 minutter på hver side.
- Dressing
Rens og finhakk chili. Finhakk kjernen av sitrongress og skjær tomat i terninger. Riv skall og press saften av lime. - Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og varm den til den nesten når kokepunktet. Avkjøl den.
- Legg makrellfilet i med salat og persille, drypp over dressing og server.
Tips:
Du kan godt bruke tortillawraps i stedet for potetlompe.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 348.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 194.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå