Burgere er mer populære enn noensinne, og kan lages av alle ingredienser fra så vel fjøs som hav og jord. I dag har vi valgt laks som jo er både smaksrik og lett tilgjengelig, også den økologiske som er å foretrekke om du må velge oppdrett.
Denne oppskriften er perfekt for travle hverdager, men det er ikke noe hverdagslig over smaken. Har du lyst på det lille ekstra, er ovnsbakte rotgrønnsaker det perfekte følget.
Og her finner du flere gode lakseretter
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Lakseburger med kremostdressing
Fremgangsmåte
- Finhakk eller grovmal laksefileten og rør inn gressløk, salt og pepper.
- Form fire flate kaker og stek dem gylne og akkurat gjennomstekte i smør over middels høy varme, 2 - 3 minutter på hver side.
- Rist brødskivene, gjerne i grillpanne, del dem i to og legg en burger på den ene halve skiven sammen med salat, tomater og agurk. Dekk med den andre skiven.
- Rør sammen kremost og fløte og legg en skje på hver burger. Det smaker også godt med litt revet sitronskall i dressingen.
- Du kan også bruke en annen dipp eller saus om du ønsker.
- Pynt med en agurkskive og en minitomat.
Server gjerne med en god salat , ovnsbakte rotgrønnsaker eller gode poteter ved siden av.
Hamburgerbrød slik som Hellstrøm vil at du skal lage de
Her finner du flere fristende burgere
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
-
80 POENG