Torsk:
Sett stekeovnen på 80 °C. Skrap fiskeskinnet godt og skjær torsken i porsjonsstykker.
Lag et par snitt i skinnet på hvert stykke. Bland sukker og salt, og ha over fisken.
La fisken ligge i ca. 30 minutter. Skyll fisken og tørk den godt.
Brun fisken raskt i varm stekepanne med fett i 1-2 minutter på hver side og legg på et stekebrett med bakepapir med skinnsiden opp.
Stek i stekeovnen til fisken har en kjernetemperatur på 52 °C, det tar ca. 30 minutter.
Potetpuré:
Skrell søtpotet, skjær i biter og kok mør i usaltet vann. Hell av kokevannet og kjør med en stavmikser til puré. Rør inn smør og kremfløte, og smak til med salt og pepper.
Grønnsaker:
Skjær gulrot, pastinakk, kålrot og chorizo i terninger. Skjær rødløk og purre i strimler.
Gi gulrot, pastinakk og kålrot et raskt oppkok i lettsaltet vann i ca. 3 minutter.
Surr chorizo i smør i 1 minutt, og tilsett rotgrønnsakene, rødløk og purre.
Stek til grønnsakene er blitt varme, ca. 4 minutter.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev