Dagens rett

Kylling tandoori

Tandoorikylling lager du enkelt i steikeovnen
Foto: (Bartosz Luczak)

Tandoorikylling lager du enkelt i steikeovnen

For her er det krydderet tandoori masala som gjør susen.
13 August 2021 - 00:00

Tandoori er navnet på en type ovn og tilberedningsmetode, som de færreste har tilgang til. Men med krydderblandingen tandoori masala får du i alle fall smaken, og retten kan altså lages i en helt vanlig ovn.

Det er krydderblandingen som gir kyllingen den intense rødfargen. Den kan se sterkere ut enn den er, og det er mengden chili som bestemmer heten. 

Se våre andre oppskrifter med tandoorikrydder

For å dempe heten kan du servere ris og et brød av typen paratha til. Oppskriftene finner du nedenfor.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Ovnsstekt rød kylling Murg Tandoori som i India

Ovnsstekt rød kylling Murg Tandoori som i India

Antall porsjoner

4

Tilberedning

1 time

Ingredienser

Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til marinaden. Legg kyllingen i marinaden i 30 minutter.

Dekk en ildfast form med folie. Smør folien med 1 ss av oljen.

Legg kyllingen i formen slik at bitene ikke dekker hverandre. Hell over resten av marinaden. Drypp resten av oljen over og stek ved 200 C i 30 minutter til kyllingen er mør. Plasseres under grill til væsken er borte og kyllingen er gyllen.

Serveres varm med sitronbåter og løkringer til. Ris og naanbrød eller paratha smaker også godt.

Se våre andre oppskrifter med tandoorikrydder

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
3
3/5 etter 13 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Paratha som i India

Paratha som i India

Antall porsjoner

15

Tilberedning

30 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Sikt mel og salt i en bolle. Lag en grop i midten og tilsett 2 ss ghee (klaret smør). Bland godt til melblandingen ligner brødsmuler. Tilsett gradvis vann til deigen er myk, men ikke klisset. Dekk til og la deigen hvile en time.

Del deigen i 12-15 emner og dekk til. Kjevle hver bit ut til en kake på ca 10 cm i diameter. Pensle med 2 ts smeltet ghee og dryss med mel. Lag et rett kutt fra sentrum til kanten, form deigbiten til et kremmerhus.

Klem kremmerhuset ut til en ball, kjevle ut igjen til ca 18 cm i diameter. Stekes i varm panne, en paratha om gangen. Pensle kantene med ghee og stek til brødet er gyllenbrunt på begge sider. Serveres varme.

Tips: Du kan tilsette en neve hakkete friske urter i deigen, det gir god og frisk smak.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
4
4/5 etter 24 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her