Dagens rett

Kaningryte på kajunvis

Kaninkjøtt bør vi bruke oftere. Start med denne kaningryten
Foto: (-lvinst-)

Kaninkjøtt bør vi bruke oftere. Start med denne kaningryten

Kaninkjøtt er ikke lett å få tak i, men om ingen etterspør er det heller ingen som satser. Bondens Marked er løsningen. Denne oppskriften er en god begynnelse og kjøp inn nok for kommende store matopplevelser.
Aase E. Jacobsen
18 August 2018 - 01:00

Kanin er for mange det samme som å spise kjæledyret sitt, for andre en kilde til mørt og magert, men likefullt smaksrikt kjøtt med store muligheter på kjøkkenet. Da vet du hva du skal se etter neste gang du er på Bondens Marked.

Her får du kjøpt kaninkjøtt

Se våre andre oppskrifter med kanin

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Kaningryte på kajunvis

Kaningryte på kajunvis

Fremgangsmåte

 

Del kaninen i 8 biter. Bland salt, hvitløksalt, oregano, pepper og kajenne. Dryss omtrent halvparten av blandingen over kjøttet og klapp det inn. Bland resten av krydderet med melet i en brødpose. Legg kjøttbitene i melblandingen og rist godt. Børst av overflødig mel. Ta vare på resten av melet.

Varm oljen i en tykkbunnet gryte, gjerne jerngryte og stek kaninbitene til de er brunet på alle sider. Stek ikke for mange om gangen. Sett kjøttet til side. Når alle stykkene er brunet, stek løk og selleri i samme panne i 5 minutter under stadig omrøring. Tilsett hvitløk og laurbærblad.

Varm kraften. Ha 1 ss av melblandingen i oljen og stek i 1 minutt under stadig omrøring. Trekk gryten av platen og rør gradvis inn litt av kraften. Når jevningen samler seg om rørspaden så sett gryten tilbake på platen og spe med resten av kraften. La det koke opp. Sett ned varmen, legg kjøttstykkene i gryten, legg på lokket og la det småkoke i 1 time til kjøttet er mørt. Smak til og ha i vårløk og persille. Serveres med sukkererter og ferskt brød til.

Her får du kjøpt kaninkjøtt

Se våre andre oppskrifter med kanin

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her