Kaningryte på kajunvis
Foto: -lvinst-

Kaningryte på kajunvis

Vilt også kanin, har alltid vært en viktig del av kajunsk kokekunst - det var den eneste form for kjøtt de første nybyggerne hadde.

Fremgangsmåte

 

Del kaninen i 8 biter. Bland salt, hvitløksalt, oregano, pepper og kajenne. Dryss omtrent halvparten av blandingen over kjøttet og klapp det inn. Bland resten av krydderet med melet i en brødpose. Legg kjøttbitene i melblandingen og rist godt. Børst av overflødig mel. Ta vare på resten av melet.

Varm oljen i en tykkbunnet gryte, gjerne jerngryte og stek kaninbitene til de er brunet på alle sider. Stek ikke for mange om gangen. Sett kjøttet til side. Når alle stykkene er brunet, stek løk og selleri i samme panne i 5 minutter under stadig omrøring. Tilsett hvitløk og laurbærblad.

Varm kraften. Ha 1 ss av melblandingen i oljen og stek i 1 minutt under stadig omrøring. Trekk gryten av platen og rør gradvis inn litt av kraften. Når jevningen samler seg om rørspaden så sett gryten tilbake på platen og spe med resten av kraften. La det koke opp. Sett ned varmen, legg kjøttstykkene i gryten, legg på lokket og la det småkoke i 1 time til kjøttet er mørt. Smak til og ha i vårløk og persille. Serveres med sukkererter og ferskt brød til.

Her får du kjøpt kaninkjøtt

Se våre andre oppskrifter med kanin

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her