Til dagens middag bruker du vakuumpakket kalkunfilet. Men denne retten er super også som tillegg til nyttårskalkunen eller å lages dagen etter av restene etter festen.
Det finnes enda flere måter å bruke kalkunkjøtt på
Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Kalkungryte med karri og kokos
Fremgangsmåte
- Skjær kalkunfileten først i skiver og så i strimler.
- Stek strimlene gylne i smøret og dryss over paprikapulver.
- Tilsett hvitløk, kokosmelk og karripasta.
- Senk varmen og la det hele småkoke i ca. 8-10 minutter.
- Fres grønnsaker og sopp raskt i litt olje og tilsett dem så i gryten.
- Smak til med litt limesaft, salt og pepper.
- Dryss over frisk koriander og server med jasminris ved siden av.
Tips1: Om du bruker rester av ferdigstekt kalkun, må du korte ned på den første varmebehandlingen slik at ikke kjøttet tørker helt ut. Men ellers kan du følge oppskriften.
Tips2: Du kan godt bruke kyllingfilet i stedet for kalkun.
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Slik steker du kalkunen perfekt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget83 POENG