Selv om det fortsatt skulle være vinter, byr grønnsaksdisken på nok friske grønnsaker til å oppnå vårfølelsen. Utover det er det ikke så mye annet som trengs til denne supre og mettende salaten. Bare noen egg, ansjoser og tunfisk. Og her kan du velge det butikken har å by på. Super feriemat om du er så heldig å ha det akkurart nå.
Dagens rett
Salade Niçoise - salat fra Nice
Foto: (Matprat/Alf Børjesson)
Ikke rart at dette er manges favorittsalat
Salade niçoise eller Nice-salat er en ekte fransk klassiker. Med denne oppskriften skjønner du hvorfor.
12 Juli 2023 - 23:00
Salade Niçoise - salat fra Nice
Fremgangsmåte
- Kok eggene til de er "smilende", 6-8 minutter.
- Legg eggene i rennende, kaldt vann til de er helt avkjølt.
- Skrell eggene og del dem i båter.
- Kok potetene og la bønnene koke med de siste 2-3 minuttene.
- Avkjøl bønnene i kaldt vann.
- Skrell potetene og la dem bli kalde.
- Skjær potetene i skiver og ha dem i en salatbolle.
- Tilsett bønner, tunfisk, tomatbåter, slangeagurk, rødløk, olivener, kapers og grovrevet salat.
- Bland alt lett og legg ansjos, eggebåter og basilikum på toppen.
- Bland dressingen og hell den over salaten like før servering.
- Pynt eventuelt med litt tynt høvlet parmesanost.
Tips: Hvis du får tak i fersk tunfisk er dette klart å foretrekke. Fisken saltes og pepres før den lynstekes på høy varme slik at den fremdeles er rå i midten.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
81 POENG
Forsiden akkurat nå