Lammekjøtt er det lett å få tak i fra butikken for tiden. Renskåret kjøtt fra låret er godt og mørt og trenger ikke så lang varmebehandling. Denne retten er derfor perfekt når du er skrubbsulten. Og hvem er ikke det etter en frisk skogstur.
Flere fristende lammeretter finner du her
Selv om det har vært frostnetter, er det fortsatt mulig å finne sopp, men sannsynligheten er aller størst for funn i fryseren, eller butikkhyllene. Du kan forresten bruke alle typer sopp i denne retten.
Trenger du tips til sopplukkingen, finner du dem her
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Lammesauté med kantareller
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i biter (ca. 4 x 4 cm). Rens og del soppen. Hakk løken.
- Brun kjøttet i flere omganger på sterk varme, 2-3 minutter på hver side. Ta det ut av pannen, men hold det varmt.
- Stek løk og sopp i 3-4 minutter. Rør i blandingen med jevne mellomrom.
- Ha kjøttet oppi sopp/løkblandingen og tilsett vann og fløte. La koke inn. Tilsett finhakkete urter. Smak til med salt og pepper.
- Server med råstekte poteter eller potetmos.
Sauté er et kokkebegrep for en finere gryterett. Det brukes så mørt kjøtt at det nesten ikke behøver å koke for å bli ferdig. I denne sautéen bruker vi kantarell, noe som gjør den ekstra god.
Tips: For en kraftigere smak og tykkere konsistens, kan du bruke sjysaus fra pose i stedet for bare vann.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 394.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-