Dagens rett

Fylte auberginer som i Hellas

Bytt ut tacoen med disse godbitene
Foto: (annata78)

Bytt ut tacoen med disse godbitene

Her spiller auberginer hovedrollen, men vi kan love at du ikke blir fratatt den gode fredagsfølelsen. Kanskje heller tvert om. Og er du i modus for å kjøre vegetarisk, er denne lettlagde oppskriften et supert utgangspunkt.
Aase E. Jacobsen
10 Januar 2020 - 02:00

Er det noe det greske kjøkken kan, så er det å utnytte auberginer. Med eller uten kjøtt. Og selv om denne oppskriften er med kjøttdeig - gå gjerne for lam for maks smak, så kan kjøttet godt erstattes med sopp eller bønner.

Se våre andre oppskrifter med aubergine 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Fylte auberginer Muskakas som i Hellas

Fylte auberginer Muskakas som i Hellas

Fremgangsmåte

Fjern stilken på auberginene og del dem en gang på langs, og ta bort kjerner hvis det finnes noen. Sett dem i en smurt ildfast form, pensle dem med litt olje og la dem stå 7-8 minutter i jevn, god varme, 200 C i stekeovnen.

Deretter løsner man fruktkjøttet forsiktig, slik at det blir igjen et 2-3 millimeter tykt skall. Det kjernefrie fruktkjøttet grovhakkes.

Oljen varmes opp i en gryte, og her surrer man grovhakket løk til den blir gyllen klar. Tilsett kjøttet og la blandingen ta farge. Rør om med en gaffel, slik at alt kommer med. Blandingen tilsettes flådde, oppskårne tomater sammen med aubergine-kjøttet. Det hele surres i 5 minutter. Man kan spe med litt vann hvis det er nødvendig, men må ikke bli for utspedd. Smak til med oregano, salt og pepper.

Fyllet fordeles deretter i aubergine-skallene, som plasseres side om side i en velsmurt, ildfast form. Dryss reven ost over og legg noen smørklatter på toppen. La formen stå ca 15 minutter i stekeovn ved 225 C. Osten skal da bli flytende og gyllen. Den må ikke bli brun! Hvis osten viser tendens til å få for sterk farge ved gratineringen, kan man dekke til med aluminiumsfolie.

Tips: Denne retten lages vegetarisk ved å bytte ut kjøttdeig med sopp.

Se våre andre oppskrifter med aubergine 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her