- Varm opp 2 ss av oljen, tilsett kryddernellik, pepper og korianderfrø. Stek i 1 minutt, tilsett løk. Stek til løken er brun.
- Tilsett kokos, rør til den er pent brun, ta av varmen, avkjøl og kjør blandingen til en jevn masse i kjøkkenmaskin. Tilsett vann om nødvendig.
- Del hver aubergine i fire på langs, så de henger sammen i stilken.
- Tips:
Om du ikke får tak i de små auberginene, kan du bruke 2-3 vanlige men da trenger de lengre koketid.
- Bland kokosmassen med korianderblader, malte kryddere, tamarind, nøtter, sukker og salt. Fyll blandingen i auberginene, og hold av litt.
- Rull poteter og løk i resten av massen.
- Tips:
Du kan godt droppe poteter og løk og heller drysse resten av massen på toppen av auberginene som på bildet.
- Varm oljen til den ryker, reduser varmen og ha i de fylte auberginene, potetene og løken. Dekk til og la det koke på svak varme uten å svi seg til grønnsakene er møre. Tilsett litt vann om nødvendig.
Om retten:
Denne retten kommer fra Maharashtra på Indias vestkyst, nord for Goa. Den er vanlig på landet, sammen med roti, og ofte bruker man ferske auberginer rett fra planten og tilbereder maten mens gjestene venter.
Serveres varmt med roti til. Slik lager du roti selv
Se alt det andre du kan bruke auberginer til
Her finner du mange spennende indiske retter
Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev