Dagens rett

Fylte auberginer Bharwa Baingan

Så mye smak kan du få ut av noen auberginer
Foto: (maayeka)

Så mye smak kan du få ut av noen auberginer

Det indiske kjøkken er det mest kreative når det kommer til å tilføre grønnsaksretter mye smak. Denne oppskriften er intet unntak.
14 September 2021 - 23:01

Aubergine er dessuten en av de mest «kjøttaktige» grønnsakene og som det er lettest å lage mettende vegetarretter med. Den er derfor nyttig hvis du er en nybegynner i det å introdusere et mer grønnsaksbasert kosthold i din husholdning.

I det indiske kjøkken brukes ofte de små auberginene som for det meste selges i butikker med et internasjonalt vareutvalg. Men mindre auberginer fra vanlige butikker er fullt brukbare. De trenger bare litt lengre tid i pannen. 

Se alt det andre du kan bruke auberginer til 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Fylte auberginer Bharwa Baingan som i India

Fylte auberginer Bharwa Baingan som i India

Fremgangsmåte

  1. Varm opp 2 ss av oljen, tilsett kryddernellik, pepper og korianderfrø. Stek i 1 minutt, tilsett løk. Stek til løken er brun.
  2. Tilsett kokos, rør til den er pent brun, ta av varmen, avkjøl og kjør blandingen til en jevn masse i kjøkkenmaskin. Tilsett vann om nødvendig.
  3. Del hver aubergine i fire på langs, så de henger sammen i stilken.
  4. Tips:
    Om du ikke får tak i de små auberginene, kan du bruke 2-3 vanlige men da trenger de lengre koketid.
  5. Bland kokosmassen med korianderblader, malte kryddere, tamarind, nøtter, sukker og salt. Fyll blandingen i auberginene, og hold av litt.
  6. Rull poteter og løk i resten av massen.
  7. Tips:
    Du kan godt droppe poteter og løk og heller drysse resten av massen på toppen av auberginene som på bildet.
  8. Varm oljen til den ryker, reduser varmen og ha i de fylte auberginene, potetene og løken. Dekk til og la det koke på svak varme uten å svi seg til grønnsakene er møre. Tilsett litt vann om nødvendig.

Om retten:
Denne retten kommer fra Maharashtra på Indias vestkyst, nord for Goa. Den er vanlig på landet, sammen med roti, og ofte bruker man ferske auberginer rett fra planten og tilbereder maten mens gjestene venter.

Serveres varmt med roti til. Slik lager du roti selv

Se alt det andre du kan bruke auberginer til 

Her finner du mange spennende indiske retter

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Brød med sellerifrø - Dana Roti fra India

Brød med sellerifrø - Dana Roti fra India

Fremgangsmåte

  1. Lag en myk deig av mel, ghee, koriander, salt, sellerifrø og vann.
  2. Del deigen i like store emner, omtrent 3 cm i diameter. Kjevle hvert emne flatt. Ha mel på bakebordet om nødvendig.
  3. Varm en takke og legg rotiene på den. Demp varmen og la dem steke til overflaten bobler seg. Snu dem og pensle med litt olje.
  4. Stek alle rotiene på samme måte.

Ghee eller klarnet smør, som vi sier i Norge, er meierismør som er varmet på en forsiktig måte slik at melkeproteinet, laktosen og vannet skilles ut og fjernes fra fettet. Mye brukt i India.

Serveres varme til en karrirett, yoghurt og pickles.

Mange spennende indiske retter finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her