Skjør grønnsakene i terninger og kok dem møre i en kjele med vann. Hell grønnsakene i et dørslag og la dryppe godt av. Gjør det samme med linsene.
Ha alt i en kjøkkenmaskin eller mos med en tresleiv.
Bland i potetmel, egg, persille, hvitløk og løk. Smak til med salt og pepper. La deigen hvile i minst 30 minutter. Den skal være fast men ikke tørr. Tilsett evt. mer potetmel.
Form deigen til jevne og faste burgere. Stek dem i olje i en varm panne eller på grill.
Server i grove hamburgerbrød med tomater, friske eller tørkete, guacamole, bladpersille og revet rødkål eller salat.
Tips1: Du kan bytte ut gulrot med rødbeter, men da bør du bruke en kjøkkenmaskin/blender.
Tips2:
Du kan også servere linseburgerne som alternativ til karbonader med ditt favorittilbehør.
Her finner du flere gode retter med linser
Vil du ha en burger av kjøtt finner du veldig mange her
Her finner du mange vegetaroppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev