Dagens rett

Friterte torskekaker med ertepuré

Denne torskeretten er helt genial

Denne torskeretten er helt genial

Fiskekaker på en lørdag, tenker du kanskje? Tempuratilberdningen gjør imidlertid sitt til at denne oppskriften har skikkelig festpreg.
04 Mai 2019 - 01:10

Å lage sine egne fiskekaker gjør mye for mestringsfølelsen på kjøkkenet. Du vil blir overrasket hvor enkelt og raskt det egentlig er. Også her hvor vi har valgt en litt mer feststemt versjon av fiskekakene. Denne retten kan også lages av restene etter en torskemiddag, altså av avskjæret etter at du har tatt ut indrefileten av torsken - den såkalte loinen. Men du kan selvsagt også velge å male opp selve loinen. Smaken er den samme.

Her finner du mange spennende oppskrifter med fiskekaker

Ertepuré laget av frosne erter appellerer til flere enn den tradisjonelle ertestuingen som knyttes med kjøttkake- eller lutefiskmiddagen. Men det er fullt mulig å bruke slik ertestuing også.

Dette er verdens beste erter 

Friterte torskekaker med ertepuré

Friterte torskekaker med ertepuré

Fremgangsmåte

  1. Torskebollene
  2. Kok potetene.
  3. Skjær fisken i litt mindre biter og ha den i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med saltet. Kjør sammen til en jevn deig.
  4. Mos kokt potet og finhakk purre og persille. Ha dette sammen med melk i kjøkkenmaskinen. Smak til med salt og pepper.
  5. Tips: Pass på at fisken og melken er kald.
  6. Ertepuré:
  7. Kok ertene møre, hell av vannet og bland sammen med finhakket mynte, smør og eddik.
  8. Kjør til en puré med stavmikser, og smak til med salt og pepper.
  9. Tempurarøre:
  10. Hell øl i en bolle og bland inn hvetemel til du har en en tykk, glatt røre.
  11. Tips: For at tempuraen skal blir sprø og luftig, bør røden brukes med en gang.
  12. Varm opp olje i en stor gryte eller bruk en frityrkoker.
  13. Bruk en skje til å forme små kaker. Ha dem over i tempurarøren og sørg for at de er godt dekket. Bruk en gaffel og løft dem over i den varme oljen.
  14. Friter til de er gylne på alle kanter.
  15. Ta torskekakene opp og la dem renne av seg på tørkepapir.

Server de friterte torskekakene med ertepuré og sitronskiver.

Mange flere deilige retter du kan lage med fiskekaker

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her