Svinekjøtt som får godgjøre seg lenge i ovnen med mørkt øl, hvitløk, svisker og pepper, smaker himmelsk. Det er mye lettere å lykkes med enn du kanskje tror. En ting må du imidlertid sikre deg og det er et steketermometer. Dermed unngår du for evig og alltid tørt kjøtt. Hold deg ved en kjernetemperatur på 62-65 grader.
Dagens rett
Velsmakende svinestek
By på en ekstra saftig svinestek denne helgen
Svinestek smaker søndag og denne oppskriften er intet unntak.
Aase E. Jacobsen
21 April 2023 - 23:18
Velsmakende svinestek
Fremgangsmåte
- Skjær bort svoren. Skjær langsgående kutt litt dypere enn midten av steken.
- Fyll så med hakket hvitløk, salt, pepper og svisker.
- Klem så sammen steken slik at den kan surres sammen som en vanlig surret svinestek. Surr stramt.
- Krydre steken utenpå med salt og pepper.
- Brun steken i smør i en litt stor jerngryte på komfyren. Bruk god temperatur, slik at smøret blir brunt.
- Brun steken godt på alle sider med god varme. Still deretter ned temperaturen, tøm i en flaske øl samt vann slik at steken ikke koker tørr.
- Det behøves ikke noe ekstra krydder enn kanskje litt kjøttbuljong. La steken trekke på veldig svak varme.
- Bruk steketermometer, steken er ferdig når termometeret viser 62-65°C.
- La steken stå og hvile seg på benken i ca. 20 min. Sil av kraften som er i gryta, ha den tilbake i gryta og la den koke inn til halv mengde.
- Jevn sausen med litt maizennamel oppløst i vann. Smak til med sukker, salt, pepper og litt sitron.
- Skjær bort svoren, og skjær steken opp i skiver. Anrett på serveringsfat.
Server med båtpoteter og denne vrien på rotgrønnsaker.
Tips:
Du kan erstatte rosépepper med grovkvernet sort pepper. I så fall passer det bedre med hjemmelaget ertestuing, tyttebær, surkål og god mandelpotet.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå