- Sett stekeovnen på 125 grader.
- Rens og del grønnsakene opp i litt grove biter. Dersom soppen er tørket, halveres mengden, og legges i bløt i ca. ½ time.
- Rens hvitløksfeddene, men la båtene være hele.
- Fres grønnsaker, sopp og hvitløksbåter i stekepannen i 2 ss olivenolje i 3-4 minutter.
- Hell grønnsakene over i en ildfast form. Slå i hvitvin.
- Gni kjøttet inn med olivenolje, urter, salt og pepper. Legg det oppå grønnsakene.
- Stikk inn et steketermometer i kjøttet og stek det hele til kjernetemperaturen viser 65 grader (rosastekt). Dette tar ca. 2½ time.
- La svinenakken hvile under aluminiumsfolie i minst 15 minutter før du skjærer den opp, og server en god potetmos ved siden av.
Tips: Dersom du ikke får tak i svinenakke kan du godt lage denne retten med rå hamburgerrygg eller skinke.
Ved å la kjøttet hvile før du skjærer det opp blir det saftigere, og kjernetemperaturen på kjøttet øker med ca fem grader mens det hviler.
Andre gode oppskrifter med svinenakke
Server en av disse gode sausene til svinenakken
Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev