- Skjær bort svoren. Skjær langsgående kutt litt dypere enn midten av steken.
- Fyll så med hakket hvitløk, salt, pepper og svisker.
- Klem så sammen steken slik at den kan surres sammen som en vanlig surret svinestek. Surr stramt.
- Krydre steken utenpå med salt og pepper.
- Brun steken i smør i en litt stor jerngryte på komfyren. Bruk god temperatur, slik at smøret blir brunt.
- Brun steken godt på alle sider med god varme. Still deretter ned temperaturen, tøm i en flaske øl samt vann slik at steken ikke koker tørr.
- Det behøves ikke noe ekstra krydder enn kanskje litt kjøttbuljong. La steken trekke på veldig svak varme.
- Bruk steketermometer, steken er ferdig når termometeret viser 62-65°C.
- La steken stå og hvile seg på benken i ca. 20 min. Sil av kraften som er i gryta, ha den tilbake i gryta og la den koke inn til halv mengde.
- Jevn sausen med litt maizennamel oppløst i vann. Smak til med sukker, salt, pepper og litt sitron.
- Skjær bort svoren, og skjær steken opp i skiver. Anrett på serveringsfat.
Server med båtpoteter og denne vrien på rotgrønnsaker.
Tips:
Du kan erstatte rosépepper med grovkvernet sort pepper. I så fall passer det bedre med hjemmelaget ertestuing, tyttebær, surkål og god mandelpotet.