Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Volpetto Chianti 2009 (52969) byr nemlig på veldig godt saftig og ikke minst ungdommelig sangiovesepreg. Lett nærmest delikat fasthet fra slanke tanniner og bra tørrhet. Mye takket være en fremstilling med sterkt fokus på frukt og med kun bruk av ståltanker.
Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal
Den ideelle partner til de fleste pastaretter, til pizza, klassiske antipasti og småretter. Rett og slett en veldig anvendelig vin.
Flyr til India
Druene til denne vinen kommer fra vinmarker rundt Firenze. Den er laget av Andrea Valentinuzzi, vinmakeren som i sin tid skapte varemerket Canaletto, som alltid har utmerket seg for sin gode vinvaluta. I dag opererer han som en slags flying winemaker med "operasjoner" i så vel Italia som Romania, Australia og
India.
Særlig den siste adressen har skapt gode resultater hvor han jobber for Reveilo i Nashik. Her har han introdusert sicilianske druesorter som grillo og nero d'avola. Tilgjengelig i Norge i tilleggsutvalget finnes blant annet en knakende god og svært fruktdreven chardonnay fra denne produsenten.
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra
Apéritifs polliste eller
søke deg frem til de varene du er ute etter.
Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.