Meksikanskinspirerte retter som taco, burritos og enchiladas har fast plass på nordmenns ukesmeny.
Disse lettlagete gratinerte tortillaene er fylt med så enkle ingredienser at også familiens yngste kan fikse middagen.
Se flere meksikanske oppskrifter her
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Burritos med kyllingkjøttdeig
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 175 grader og varm tortillaene som anvist på pakken.
Stek kyllingkjøttdeig og løk i litt smør eller olje. Tilsett tacokrydder, vann og tacosaus. Kok i noen minutter.
Ha i mais og paprika. Legg noen skjeer av kyllingfyllet på hver tortilla og rull sammen.
Legg dem med skjøten ned på et smurt stekebrett eller i en ildfast form. Dryss over revet ost og gratiner burritosene i ovnen ved 225 grader til osten har smeltet.
Server kyllingburritos med salat, rømme, tomatsalsa, hjemmelaget guacamole og limebåter.
Flerre oppskrifter med Burritos
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Hjemmelaget guacamole
Fremgangsmåte
- Skrell avocadoene og del i to.
- Mos hvitløken med litt salt i en morter.
- Tilsett sitronsaft og hell over avokadokjøttet.
- Mos alt sammen med en gaffel og smak til med evt. mer sitronsaft.
- Tilsett de andre ingrediensene og rør til jevn masse.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig