Drikke
Brooklyn inntar trøndernes ølhelligdom

Brooklyn inntar trøndernes ølhelligdom

Lenge har det vært tisket og hvisket. Nå er det endelig klart hvordan det nye E.C. Dahls Bryggeri skal bli.
Redaksjonen
27 April 2015 - 21:07

- At vi har fått på plass denne løsningen er meget tilfredsstillende. Avtalen kommer som et resultat av en lang og positiv prosess for Carlsberg og Ringnes, godt støttet av et entusiastisk lokalsamfunn i Trondheim, sier administrerende direktør i Ringnes, Søren Brinck og legger til:

– E.C. Dahls Bryggeri skal bli en kulturinstitusjon både for Trondheim og for resten av Norge. Brooklyn Brewery har de siste årene høstet internasjonal anerkjennelse for sin evne til å brygge kvalitetsøl og for sin kreative tilnærming til bryggerifaget.

Dermed har E. C. Dahls-eierne valgt en etablert trend blant større bryggerier, nemlig å iføre seg en småskaladrakt .

Dette er de siste øltrendene  

Brooklyn Brewery vil ta utgangspunkt i essensen av E.C. Dahl når bryggeriet nå skal tas mot nye store høyder.

- Trondheims E.C Dahls Bryggeri har spilt en sentral rolle i utviklingen av den norske pilskulturen, og danner et unikt fundament når det nå skal utvikles et bryggeri for fremtiden. Brooklyn Brewery vil samarbeide tett med de norske bryggerne ved Dahls for å utvikle og lansere nye spennende øltyper ved bryggeriet, forteller Steve Hindy fra Brooklyn Brewery.

Dette er historien om Brooklyn Brewery

Nye E.C. Dahls Bryggeri skal bli et samlingspunkt for nye ideer og innovasjon. På bryggeriet vil det åpnes en restaurant som skal drives av en av Trondheims fremste restauratører, Roar Hildonen. - Å få anledning til å samarbeide med Brooklyn og den meget anerkjente bryggerimesteren Garrett Oliver er en ære, og det tilfører E.C. Dahls Bryggeri en helt ny dimensjon.

E.C. Dahls blir det andre bryggerisamarbeidet mellom Ringneseier Carlsberg og Brooklyn. For ett år siden åpnet et tilsvarende bryggeri i Stockholm, Nye Carnegie Bryggeri, og ga med det nytt liv til det tradisjonsrike, svenske bryggeriet Carnegie, kjent for sin Carnegie Porter-øl.

E.C. Dahls Bryggeri åpner på sensommeren 2016.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto
Dagens rett

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto

Nå kan du begynne å nyte aspargesbuntene som ligger fristende friske og grønne i grønnsaksdisken. Denne salaten er en fin måte å variere med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her