Når de norske grønnsakene er på topp, gi de den lekre breiflabbfileten konkurranse. Hva du velger til salaten, er egentlig hipp som happ, men ikke overkok grønnsakene for de er best når de har mye av sprøheten i behold.
Dagens rett
En hel breiflabbhale er så luksuriøst at du kun trenger en salat å legge den på
Breiflabb er en av våre beste matfisker som smaker perfekt når den stekes som hel filet eller hale.
02 August 2024 - 23:00
Breiflabbsalat
Fremgangsmåte
- Stek gjerne et helt stykke breiflabbfilet i stekepanne med smør eller olje.
- Ha litt god varme i starten så du får fin bruning.
- Sett ned varmen og stek videre til fileten så vidt er gjennomstekt, dryss litt salt og pepper over.
- La hvile litt før du skjærer den i skiver.
- Eller skjær fileten i serveringsstykker, dryss litt salt og pepper over og stek den i smør eller olje.
- Gjør klar grønnsakene og blansjer dem: kok raskt i lettsaltet vann, til fortsatt sprø.
- Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak den til med salt og pepper.
- Anrett grønnsakene og eggene på et fat. Dryss over basilikum og drypp over dressing.
- Legg stykker med stekt breiflabb på til slutt.
Tips: I stedet for artisjokker, kan du bruke lettkokt nypotet, jordskokk eller sellerirot.
Se våre andre oppskrifter på breiflabb
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå