Breiflabb har en tekstur som er lite fiskeaktig, derfor er den manges favoritt. Ikke den som er lettest å få tak i riktignok. Om du ikke lykkes kan du fint bruke annen type hvit fisk i denne oppskriften.
Dagens rett
Foto: (cheekylorns)
Breiflabb er noe av det fineste du kan legge på grillen
Fisk er er en råvare som bør legges på grillen oftere. Med breiflabb er det duket for ekstra god smaksopplevelse.
07 Juni 2024 - 23:00
Breiflabb på grillen med aubergine og potetkrem
Fremgangsmåte
- Start med tilbehøret.
- Stekt auberginesalat: Skjær aubergine i terninger.
- Dryss over salt og ha i et dørslag. La stå i 15 minutter. Skyll med kaldt vann og tørk med papir.
- Varm olivenolje i en panne og stek auberginen myk.
- Tilsett hvitløk og stek videre.
- Rør inn tamarindpasta og sitron.
- Smak til med brunt sukker, salt og pepper.
- Rør inn chili, agurkskiver og gressløk.
- Sett til side.
- Kremet potetsaus: Skrell poteter og kok møre i vann.
- Hell av vannet men behold det for å spe til riktig konsistens.
- Tilsett kremfløte, kefir og soyasaus.
- Kok opp og mos med en stapper.
- Smak til med salt og pepper og juster med potetvannet til en tynn potetmos/tykk saus.
- Breiflabb: Pensle fisken med olivenolje før den grilles.
- Dryss salt og krydder over når den er ferdig grillet.
- Fordel saus på tallerkener. Legg på auberginesalat og grillet breiflabb til slutt.
- Dryss over friske urter.
Tips: Skiver eller filet av breiflabb kan legges rett på grillen, men mest hendig er det å bruke en dobbel grillrist.
Tips: Om du ikke får tak i breiflabb, kan du bruke annen type hvit fisk som kveite.
Tips: Tamarindpasta kan erstattes av rabarbrasyltetøy.
Se våre andre oppskrifter på breiflabb
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå