- Start med tilbehøret.
- Stekt auberginesalat: Skjær aubergine i terninger.
- Dryss over salt og ha i et dørslag. La stå i 15 minutter. Skyll med kaldt vann og tørk med papir.
- Varm olivenolje i en panne og stek auberginen myk.
- Tilsett hvitløk og stek videre.
- Rør inn tamarindpasta og sitron.
- Smak til med brunt sukker, salt og pepper.
- Rør inn chili, agurkskiver og gressløk.
- Sett til side.
- Kremet potetsaus: Skrell poteter og kok møre i vann.
- Hell av vannet men behold det for å spe til riktig konsistens.
- Tilsett kremfløte, kefir og soyasaus.
- Kok opp og mos med en stapper.
- Smak til med salt og pepper og juster med potetvannet til en tynn potetmos/tykk saus.
- Breiflabb: Pensle fisken med olivenolje før den grilles.
- Dryss salt og krydder over når den er ferdig grillet.
- Fordel saus på tallerkener. Legg på auberginesalat og grillet breiflabb til slutt.
- Dryss over friske urter.
Tips: Skiver eller filet av breiflabb kan legges rett på grillen, men mest hendig er det å bruke en dobbel grillrist.
Tips: Om du ikke får tak i breiflabb, kan du bruke annen type hvit fisk som kveite.
Tips: Tamarindpasta kan erstattes av rabarbrasyltetøy.
Se våre andre oppskrifter på breiflabb