Kulturhuset
Satser på enda mer kultur til folket

Satser på enda mer kultur til folket

Kulturhuset i Oslo sprer om kort tid alle sine aktiviteter på fire etasjer på en ny adresse rett rundt hjørnet for Youngstorget.
Aase E. Jacobsen
10 Mars 2017 - 12:53

Maria Wood Moe som har ansvar for vareflyten i Kulturhuset i Oslo er naturlig nok veldig spent, for det er litt av et prosjekt å flytte en bedrift som siden åpningen i juni 2013 kan vise til en ubrutt rekke med suksesser og ikke minst solide regnskapstall. Nesten hver fjerde salgskrone ga overskudd, og det er solid.

Enda flere arrangementer

En gang i april er åpningsdatoen. Og de lover å ikke holde stengt en eneste dag selv om 59 ansatte og mye av inventaret skal bli med over.

Kulturhuset er mer enn en bar og lever opp til navnet. - I gjennomsnitt har vi tre arrangementer daglig, sier Runar Eggesvik som er ansvarlig for kundeflyten i selskapet. Siden starten har de 5200 arrangementer bak seg.

Arealet i de nye lokalene er nesten det dobbelte av i dag, men altså fordelt på fire etasjer som er forbundet med trapper og heis. Det betyr en helt annen flyt av folk, men også større muligheter for å skreddersy for kunder. En betydelig del av virksomheten er utleie til events i tillegg til egne.

- Rent arrangementsmessig gir de nye lokalene bedre tilrettelegging, forteller Runar Eggesvik.

Siden de nå får eget kjøkken, kan de servere maten selv, men det blir fortsatt mat som man ta i klypa. Kulturhuset skal ikke være en restaurant, ifølge Maria Wood Moe.

Mer øl og vin

De nye arealene gir ikke så veldig mye større kapasitet totalt sett. Maria anslår å kunne ta inn 200 personer mer enn i dag. Men det er det at lokalene er fordelt på flere etasjer som gir større spillerom. Hun anslår at de må øke bemanningen med 20-30 prosent for å kunne serve alle når hele huset er åpent. På dagtid er det første etasje som holdes åpent på fast basis. Resten av huset våkner opp utover ettermiddagen og kvelden for publikum. Mens det blir selvsagt mulig for eksterne å leie seg inn på dagtid.  

Maria gleder seg til å kunne tilby det dobbelte av antall øl i flaske, opp mot 300 ulike typer, og totalt 28 tappetårn som dekker en hel vegg i baren i andre etasje. – Vi skal har 20 linjer for øl og resten blir sider, cocktails og vin, forteller hun og røper at de sågar vurderer å ansette en vinsommelier for å kunne satse enda mer på vin enn i dag.

Det nye Kulturhuset ligger i Youngsgate.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her