Maria Wood Moe som har ansvar for vareflyten i Kulturhuset i Oslo er naturlig nok veldig spent, for det er litt av et prosjekt å flytte en bedrift som siden åpningen i juni 2013 kan vise til en ubrutt rekke med suksesser og ikke minst solide regnskapstall. Nesten hver fjerde salgskrone ga overskudd, og det er solid.
Enda flere arrangementer
En gang i april er åpningsdatoen. Og de lover å ikke holde stengt en eneste dag selv om 59 ansatte og mye av inventaret skal bli med over.
Kulturhuset er mer enn en bar og lever opp til navnet. - I gjennomsnitt har vi tre arrangementer daglig, sier Runar Eggesvik som er ansvarlig for kundeflyten i selskapet. Siden starten har de 5200 arrangementer bak seg.
Arealet i de nye lokalene er nesten det dobbelte av i dag, men altså fordelt på fire etasjer som er forbundet med trapper og heis. Det betyr en helt annen flyt av folk, men også større muligheter for å skreddersy for kunder. En betydelig del av virksomheten er utleie til events i tillegg til egne.
- Rent arrangementsmessig gir de nye lokalene bedre tilrettelegging, forteller Runar Eggesvik.
Siden de nå får eget kjøkken, kan de servere maten selv, men det blir fortsatt mat som man ta i klypa. Kulturhuset skal ikke være en restaurant, ifølge Maria Wood Moe.
Mer øl og vin
De nye arealene gir ikke så veldig mye større kapasitet totalt sett. Maria anslår å kunne ta inn 200 personer mer enn i dag. Men det er det at lokalene er fordelt på flere etasjer som gir større spillerom. Hun anslår at de må øke bemanningen med 20-30 prosent for å kunne serve alle når hele huset er åpent. På dagtid er det første etasje som holdes åpent på fast basis. Resten av huset våkner opp utover ettermiddagen og kvelden for publikum. Mens det blir selvsagt mulig for eksterne å leie seg inn på dagtid.
Maria gleder seg til å kunne tilby det dobbelte av antall øl i flaske, opp mot 300 ulike typer, og totalt 28 tappetårn som dekker en hel vegg i baren i andre etasje. – Vi skal har 20 linjer for øl og resten blir sider, cocktails og vin, forteller hun og røper at de sågar vurderer å ansette en vinsommelier for å kunne satse enda mer på vin enn i dag.