Bransje
Oslo Bar Show blir enda større i år

Oslo Bar Show blir enda større i år

Initiativtaker til barbransjens viktigste happening Chris Grøtvedt, barsjef på The Thief, lover et bredt, innovativt og matnyttig program.
Aase E. Jacobsen
22 April 2016 - 14:44

Årets Oslo Bar Show finner sted 26. og 27. juni på The Thief og samarbeidende barer på Tjuvholmen.

-Vi var utrolig fornøyde med fjoråret som et førsteår for Oslo Bar Show, men som med alt annet ser man rom for forbedringer,forteller showgründer og barsjef på The Thief, Chris Grøtvedt.

Han legger til: -Vi ser allerede en sterkt økende interesse for Oslo Bar Show - både nasjonalt og internasjonalt - hvilket er hyggelig og krever selvsagt mer jobb fra vår side for å utvikle konseptet.

Grøtvedt lover et mer komplett program i år og dermed en enda mer spennende arena for bransjen.

Chris Grøtvedt. Foto: Julie H. Amundsen

Allerede er deler av programmet klart, med toppnavn som Steve Schneider fra Employees Only i New York, Simone Caporale fra Artesian Bar i London og Zdenek Kastanek fra 28 Hong Kong Street i Singapore. Ikke minst skal Monica Berg og Alex Kratena sammen holde en masterclass med temaet «Aqua:vite».

Bli en bedre bartender

Men det er ikke bare «bargeeks» som får et tilbud. Oslo Bar Show har også et tilbud til bartendere som vil bli bedre i jobben, med temaer som slik åpner du din første bar, kostnadskontroll, tenke kreativt, lage barmenyer og det å kombinere drikke med mat.

Nytt av året, og den mest uformelle og definitivt den mest actionpregete delen av showet, er Rematch Beeyatch. Det er en speed-miksekonkurranse hvor norske bartendere møter verdenseliten i en avslappet atmosfære. Vinneren er den som mikser og smack-prater best.

- I tillegg gjør vi en Bar Brawl - hvor vi inviterer Nordens ledende barer mot noen av verdens beste hvor gjestene bedømmer hvilken de synes er best, forteller Chris Grøtvedt.

Kårer beste bar også på nordisk nivå

Det blir også en rekke kåringer av blant annet beste bar, beste bransjepersonlighet og beste nye bar, ikke bare på nasjonalt plan, men også nordisk.

Grøtvedt lover mange andre overraskelser i tiden framover før endelig program er spikret.

Følg med her for program og påmelding

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her