Bransje
På Happolati i Oslo skjenkes du nå av Norges beste vinkelner
Foto: (Sune Eriksen)

På Happolati i Oslo skjenkes du nå av Norges beste vinkelner

Simon Zimmermann tok sitt andre NM-gull i år, og skal representere Norge i VM om to år.
Aase E. Jacobsen
09 Februar 2017 - 13:00

Ni år etter sin første vinkelnerkonkurranse og mange seire senere, deriblant også ett nordisk og ett norsk gull, har Simon Zimmermann sikret seg den gjeveste tittelen, nemlig den som gir adgang til å være Norges representant i VM for vinkelnere.

Han vil trolig prøve å slå sin nærmeste konkurrent, Henrik Dahl Jahnsen, Bølgen & Moi Ny-Hellesund, som ble nummer to i årets NM. Henrik ble nemlig nummer 11. i VM i 2016 og det er blant de aller beste norske VM-prestasjonene. 

Dette skal Simon slå.

- Målet er finalen i VM 2019, sier han bestemt. – Allerede neste uke begynner planleggingen for de neste to årene. Jeg har mange flinke og erfarne folk rundt meg, så det skal gå bra. Dessuten prøver jeg å få med meg flest mulig konkurranser fram mot VM.

Simon er ikke forsynt på NM-gull. – Jeg har ikke tenkt å gi meg nasjonalt, men satser på å kvalifisere meg til EM ved å vinne neste års NM, sier Simon som snart fyller 28 år.

Fram til VM som finner sted i Belgia, må det altså pugges og drilles.

I årets NM deltok 13 vinkelnere, men i finalen gjenstod tre, og den siste pallplassen gikk til Francesco Marzola, Fleischers. 

Han ble nummer to i fjor, hvilket sier mye om at det er jevnt på toppen blant landets vinkelnere. Det skilte bare 15 poeng mellom første og andreplassen, av ca 1500 poeng totalt. Nivået øker for hvert år som går. Tredjeplassen i år fikk like mange poeng som vinneren i fjor.

Og det til tross for at det var en krevende konkurranse.

- Særlig var brennevinssmakingen i de innledende rundene krevende. Og i tillegg var det en sykt vanskelig teoriprøve med mange obskure spørsmål, jeg klarte nok bare 15 prosent, sier Simon som forteller at han lå litt under etter semifinalen, men dro godt i fra de to andre i finalen.

I konkurransen for vinkelnere under 25 år gikk seieren til Kim Høiem Rønning, Restaurant Cru, foran Petter Loreng Svanæs, Territoriet og Andreas Høgfeldt, Lysebu.

Vinkelnerkonkurransene er i regi av Norsk Vinkelnerforening. Kun ansatte i serveringsbransjen kan delta.

Kim Høiem Rønning. Foto: Sune Eriksen
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her