Det unike med Bergen Matfestival, "Bønder i Byd'n" er at produsentene selv kommer med egne produkter og selger dem direkte til publikum, sier festivalsjef Gunnar Nagell Dahl i en pressemelding før matlukta legger seg mellom de syv fjell denne helgen.
Dahl frister med produsenter og utstillere fra Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Rogaland, Buskerud og Hedemark.
Festivalen, som finner sted på Bryggen i Bergen, får også et sterkt maritimt preg. 15 lokale sjømatprodusenter stiller med varene sine, og Nagell Dahl lover tre dager med matdemonstrasjoner, aktiviteter for barn og vaksne, restauranttilbud og smaksprøver.
Lørdag skal også Årets Sjømatkokk 2010 kåres på Nye Zachariasbryggen.
Festivalen arrangeres av Fylkesmannen i Hordaland, Hordaland Fylkeskommune, Bergen Kommune, Fylkesmannen i Sogn og Fjordane og Innovasjon Norge i begge fylkene.