Bildet av breiflabben som pensles med kryddermarinade for deretter å stekes hel med et grillspyd gjennom beinet og plasseres på det imponerende serveringsfatet, luktet medalje lang vei.
Mens sjømat alltid har vært på Bocuse-menyen, manglet kjøtt. For årets Bocuse-konkurranse, på samme måte som den i 2021, bød på andre utfordringer enn før, og i tråd med ønsket om bærekraft og det å følge med i tiden.
Da hadde valget falt på en treretters barnemeny med gresskar som hovedingrediens i alle rettene.
Å sørge for at den oppvoksende generasjon har forståelse for hva genuin matkvalitet innebærer, er en av begrunnelsene for valget.
Derfor fikk også en minijury bestående av fem barn gitt sitt besyv.
Resultatet har rent visuelt satt en standard for hva som er mulig å få til med begrensede råvarer. Men skal vi tro smaksdommerne, levde også smaken opp til forventningene som gullegget ga.
Det ble derimot ikke gull, men sølv, noe som etter norske forhold er enda sjeldnere enn gull.
For med sølv i årets Bocuse d'Or sikret Filip August Bendi den fjerde norske sølvmedaljen i historien og den 12. medaljen totalt sett (av 17 mulige). Fra før av har Norge tatt fem gull (og fire bronse).
At 21 år gamle Leon Haarberg Nilsen ble årets commis er også en stor bragd som henger svært høyt blant de mange hardtarbeidende assistentene til Bocuse-kandidatene.
Filip fikk 1971 poeng, mens gullvinneren danske Brian Mark Hansen oppnådde 2076 poeng, og ungarske Bence Dalnoki endte på 1955.